Willen tarina

Willen avajaisia vietettiin heinäkuussa 2016. Takana oli työntäyteinen puoli vuotta, sillä talo remontoitiin kokonaan. Teimme remonttia itse niin paljon kuin pystyimme ja saimme arvokasta apua lukuisilta äänekoskelaisilta. Meillä ei ollut varsinaisesti aikomus perustaa ravintolaa, mutta kun tämä ihana talo tuli myyntiin ja menimme sitä katsomaan, rakastuimme heti.

Wille on saanut nimensä talon rakennuttajan, Wilhelm ”Wille” Rutasen mukaan. Rutanen tunnettiin sivistysmyönteisenä kauppiaana, joka oli uuttera kotiseutunsa kehittäjä. 1890-luvulla rakennettu talo on monin tavoin liittynyt Äänekosken kunnan toimintaan ja on tullut tunnetuksi mm. Kuntalana, huonekalukauppana ja kaupungin museona.

Wille19
Wilhelm ”Wille” Rutanen

Meillä on yrittäjä- ja maatilamatkailutaustaa, joten ajattelimme, että ravintola kauniissa vanhassa talossa Äänekosken keskustassa sopisi meille. Poikamme Simo oli kolmevuotias, kun ravintola avattiin, joten hänkin on kasvanut täällä.

Olemme halunneet luoda Willeen eteläeurooppalaisten ravintoloiden henkeä, missä ystävät, perheet ja ihmiset kohtaavat. Haluamme, että asiakas saa täällä hengähdyshetken arkeen ja tietenkin herkullista ruokaa.

Ruoka on meillä ymmärrettävää, trendejä ja perinteitä. Suosimme lähiruokaa, oman alueen ja kauden marjoja, sieniä, kasviksia, juureksia, kalaa ja lihaa. Esimerkiksi listalla on mustikkavohveli, jossa on päällä perinteistä talkkunapaistosta murusina.

Kokkimme Pietari on tärkeässä roolissa makujen kehittelijänä ja listan suunnittelijana sekä tietenkin toteuttajana. A la carte-lista uusiutuu kausittain, ja siinä on aina tuttuja makuja sekä jotain ihan uutta.

Paksuista, belgialaistyyppisistä wohveleista on tullut kuuluisia, ja niitä tullaan syömään kauempaakin. Wohvelit suolaisilla täytteillä ovat harvinaisuus.

Olemme iloisia, että olemme saaneet vakioasiakkaita Äänekoskelta ja kauempaa, jopa ulkomailta asti.

Tervetuloa meille,

Päivi ja Timo

Wilhelm ”Wille” Rutanen