Äänekosken metsäperintöverstas

Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Äänekosken metsäperintöverstas

15.5.2023 @ 15:00 - 18:00

Äänekosken metsäperintöverstas – Keskustelutilaisuus metsistä, metsäsuhteista ja tulevaisuudesta

Aika: 15.5.2022 klo 15-18
Paikka: Café Wille, Äänekoski

Äänekoski tunnetaan perinteikkäänä metsien ja metsäteollisuuden paikkakuntana. Metsän ja siihen pohjautuvien elinkeinojen rooli ja merkitykset ovat historiassa vaihdelleet ja muuttuneet, mutta pysyneet vahvoina. Tällä hetkellä metsiin ja niiden käyttöön kohdistuu Suomessa monenlaisia toiveita, odotuksia ja tavoitteita, myös Äänekoskella. Mitä sinä odotat Äänekosken metsien käytöltä? Millaiset metsät ja metsäkulttuuriperinnön haluat jättää tuleville sukupolville? Entä miten voimme edistää metsien kestävää käyttöä yhdessä toimien? Tule keskustelemaan Äänekosken metsien käytöstä sekä metsään liittyvästä menneisyydestä, nykyisyydestä ja tulevaisuudesta!

Tilaisuudessa kuullaan Jana Holzin (Friedrich-Schiller-yliopisto, Saksa) tutkimukseen pohjautuva alustus Äänekosken metsä- ja luontosuhteista, tehdään menneisyysloikka paikalliseen metsähistoriaan Äänekosken museon Tapani Pentikäisen johdattelemana sekä Suomen Metsämuseo Luston luotsaamana pohditaan yhdessä Äänekosken metsien ja niiden käytön tulevaisuutta.

Tapahtuma pohjautuu metsäkulttuurin valtakunnallisen vastuumuseon Suomen Metsämuseo Luston luomaan Tulevaisuusperintöverstas-konseptiin https://lusto.fi/wp-content/uploads/2022/03/lusto-dynaaminen-museo.pdf .

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Friedrich-Schiller-yliopisto, Suomen Metsämuseo Lusto ja Äänekosken museo. Tilaisuuden kielenä on suomi, lukuun ottamatta Jana Holzin esitystä.

Äänekosken metsäperintöverstaaseen otetaan 30 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittaudu mukaan 8.5.2023 mennessä: https://forms.gle/dBk34frDTYj6fpFp8

Lämpimästi tervetuloa!

Lisätiedot: reetta.karhunkorva@lusto.fi

Tilaisuuden ohjelma

15:00 Tilaisuuden avaus

15:15 Jana Holz: Diverse relationships with forests in Äänekoski – results from a qualitative interview study (Englanti)

15:35 Tapani Pentikäinen: Menneisyyshyppy Äänekosken metsähistoriaan

15:55 Keskustelu

16:15 Kahvitauko

16:45 Lusto: Tulevaisuushyppy ja ryhmätyöskentely

17:30 Yhteinen pohdinta ja keskustelu

18:00 Tilaisuus päättyy

***

Tiedot

Päivämäärä:
15.5.2023
Aika:
15:00 - 18:00

Järjestäjät

Friedrich-Schiller-yliopisto
Suomen Metsämuseo Lusto
Äänekosken museo

Tapahtumapaikka

Wille – olohuone & keittiö
Äänekoskentie 311
Äänekoski,
+ Google Map